כמה פעמים בשבוע יש לבצע יוגה כדי להיות גמיש?
- 12
- יול
- 2018
יש כל מיני סיבות שבעקבותן אנשים שונים מתחילים לתרגל סוגים שונים של יוגה. יש מי שמחפש את הרוגע והשלווה שהיוגה מציעה, אחרים מחפשים דווקא את האנרגיה האדירה שמרגישים אחרי שיעור יוגה, את תחושת המסוגלות והאתגר שקייים בתרגול, אחרים מחפשים לשפר את החוזר השרירי מול הגמישות ויש כמובן מי שנהנה מכל הקופה.
כשאנו עוסקים בגמישות בהקשר של יוגה הכוונה היא לטווח התנועה שאנו מסוגלים להגיע אליו בתרגילים השונים שאנו מבצעים בכל מפרק. גוף גמיש הוא גוף שמסוגל לבצע את התנוחות השונות של היוגה אבל בהתאם למה שהמפרקים מאפשרים באותה נקודה. ככל שנעבוד לאט לאט על הגמישות שלנו, תוך כדי תרגול, כך נוכל להשתפר ולהגיע לטווחי תנועה טובים יותר.
גם אם נולדנו גמישים וקיבלנו בירושה רמת גמישות גבוהה בירושה, עם השנים הגמישות נפגעת כתוצאה מפעולות שונות שאנו מבצעים בין אם זה ישיבה ממושכת, הליכה לקויה, חוסר יציבות גופנית ועוד…
תרגול בהדרגה עם הקשבה ליכולות הגופניות שלנו
בכדי שנוכל לשפר את רמת הגמישות שלנו, כדאי להתחיל ולתרגל יוגה בהדרגה. כלומר בחודשים הראשונים שווה להשקיע בתרגול אינטנסיבי של פעם בשבוע, זאת אחרי שלמדנו את הבסיס כמובן ואף ניתן לשלב תרגול קל בבית.
עם הזמן, הן בכדי לתחזק את ההישגים שהגענו אליהם עד היום והן בכדי להשתפר, שווה להעלות את התרגול לפעמיים בשבוע. ממש לא כדאי להגזים, וחשוב לאורך כל התהליך להיות קשובים לגוף שלנו, זה המהות של היוגה, לבחון את היכולות שלנו לאט לאט, שלב אחרי שלב. כשנגיע למצב של גמישות מאוזנת נבחין איך היציבה שלנו משתפרת, איך כאבי הגב פוחתים ואפילו איכות הנשימה שלנו תשפר כתוצאה מתרגול יוגה נכון.
מה עוד ביוגלה
- קפה: יותר מסתם משקה מעורר – מדריך להשפעות הבריאותיות של המשקה האהוב
- חשיבות היוגה לבריאות
- פינק של ויקטוריה סיקרט
- איך מודדים חזייה?
- ויקטוריה סיקרט מגיעה ישראל